U BiH u narednim danima promjenjivo vrijeme

Sutra će u većem dijelu naše zemlje, bit će pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove, centralne, istočne Bosne i u Posavini s maglom i sumaglicom.

U večernjim satima očekuju se naoblačenje sa sjevera. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 4 do 10, a u Hercegovini i u Krajini od 8 do 13 stepeni.

U subotu, 19. decembra, bit će pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, poslijepodne doći će do razvedravanja. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća u sjevernim i sjeverozapadnim, te ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 1 do 4, a dnevne od 5 do 10, a u Hercegovini od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju, 20. decembra, očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne bit će magle i sumaglice. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 8 do 12, na jugu zemlje od 14 stepeni.

U ponedjeljak, 21. decembra, u većem dijelu zemlje bit će pretežno sunčano vrijeme, a u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne umjerena naoblaka. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 7 do 12, u Hercegovini do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: