U BiH se saobraća bez dužih zastoja, uz umjerenu frekvenciju vozila

Saobraćaj se na putevima u BiH ovoga jutra odvija bez dužih zastoja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Izuzetak su dionice u gradskim centrima gdje se u jutarnjim satima saobraća pojačanim intenzitetom.

Iz BIHAMK-a na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, te vozače mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, na mostu između tunela Vis i tunela Grab, saobraćaj se odvija preticajnom trakom. Mole se vozači da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić-Jelah (Vrela, 8-16 sati), M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14.30 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 9 do 10 i od 13 do 15 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanska Krupa, Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: