U BiH pojačana frekvencija vozila i dobra prohodnost puteva

Dobra prohodnost puteva i pojačana frekvencija vozila, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.  S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme , vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 07 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bravsko izvode se radovi na sanaciji oštećenja kolovoza  Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Nemila-Topčić Polje,  M-18 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 20 minuta. Zbog izvođenja radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila će saobraćati usporeno u oba smijera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: