U BiH oblačno sa kišom

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a u Hercegovini će biti sunčanije prije podne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

U drugoj polovini dana i u Hercegovini se očekuje naoblačenje i lokalni pljuskovi poslije podne i u večernjim satima.

Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena bura sa jakim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalni poljuskovi se očekuju u Hercegovini, a u drugoj polovini dana i u Bosni. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana sa jačim pljuskovima u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu do 27°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: