U BiH narednih dana uglavnom sunčano

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

Poslijepodne umjeren razvoj oblačnosti, ponegdje u višim područjima, centralne i istočne Bosne može usloviti slabe i kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar će biti slab, uglavnom, jugozapadni. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 22 do 28 stepeni.

Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će danas djelovati na većinu populacije.

S obzirom da su temperature natprosječno visoke, neophodno je biti oprezniji, te ne pretjerivati s aktivnostima, izraženije u drugom dijelu dana.

Savjetuje se boravak na otvorenom, pri tome treba izbjegavati staništa alergogenih biljaka, s obzirom da se i sadržaj polena u zraku povećao pod uticajem povoljnih vremenskih prilika.

U ponedjeljak, 4. aprila, bit će pretežno sunčano. Poslijepodne umjeren razvoj oblačnosti, u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, može usloviti slabe i kratkotrajne lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 20 do 26 stepeni.

U utorak, 5. aprila, bit će pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 20 do 26 stepeni.

U srijedu, 6. aprila, bit će pretežno sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 21 do 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: