TEŠKE KRAĐE U TOJŠIĆIMA I GORNJIM VUKOVIJAMA

Prema informacijama iz Policijske stanice Kalesija u protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodila su se dva krivična djela. U pitanju je teška krađa u Tojšićima i oštećenje tuđe stvari i teška krađa u Gornjim Vukovijama.

Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Donjim Vukovijama, dok saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Pored redovnih poslova i zadataka službenici Policijske stanice Kalesija radili su i po dvije prijave iz reda tzv. ostalih događaja.

KOMUNALAC : Iz Komunalnog preduzeća Komunalac DD Kalesija informacija da se odvoz smeća danas vrši iz sljedećih naseljenih mjesta: Gornja Kalesija, Kadrići, Paljevine, Carska Bašta , Olanovica, Donji Rainci i Zates.

 

RIJEME: Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 8 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski pritisak 991 hektopaskal. Prema prognozama do kraja dana se očekuje sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Maksimalna dnevna temperature do 24 stepena celzija.

 

 
BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK 24.10.2013. GODINE

Više sunca i porast temperatura ugodno će djelovati na većinu stanovništva.

Pri tome bi osjetljive osobe, naročito u jugozapadnim krajevima, ipak trebale biti opreznije i ne izlagati se pretjeranim naporima zbog blizine pogoršanja.

S obzirom na to da će biti neuobičajeno toplo za ovo doba godine poželjno je i laganije se odjenuti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
STANJE NA PUTEVIMA

 

Prema informacijama iz BIHAMK-a jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća nesmetano i uz uglavnom povoljne uslove za vožnju.

 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

 

Izdvajamo putni pravac: Sarajevo-Tuzla.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo).

Na magistralnom putu Tuzla – Kalesija ovih dana aktuelni su radovi na dvije lokacije zbog čega dolazi do povremnih zastoja u odvijanju saobraćaja. Zbog izgradnje potpornog zida u Tojšićima dolazi do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta, u blizini „žutog mosta“ u Tojšićima.

 

Također, su započeli i radovi na rekonstrukciji mosta u Gornjim Raincima, zaseok Pjanići, zbog čega je na ovoj dionici usporeno odvijanje saobraćaja. Saobraćaj se odvija jednom trakom, odnosno  novoizgrađenom obilaznicom.
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: