Stiže kiša i olujni udari

U BiH danas će u u prvom dijelu dana biti suho vrijeme, popode vjetrovito uz kišu koja se širi od zapada i do večeri zahvata većinu krajeva.

Ujutro i prijepodne suho uz postepeno naoblačenje sa zapada. Do sredine dana počeće slaba kiša na zapadu, a u ostalim predjelima biće i dalje suho.

Tokom popodneva kiša se polako širi od zapada, zahvata sjeverne i južne predjele i postepeno jača, a počeće i da jača južni vjetar. Tokom večeri i noći kiša zahvata većinu predjela. Na jugu će biti jačih i obilnijih padavina. Vjetar će nastaviti da jača i biće umjeren do jak, u Hercegovini povremeno uz olujne udare. Najviša dnevna temperatura zraka od 9°C do 14°C, u višim predjelima od 5°C.

U subotu u Bosni sa snijegom ili susnježicom. U sjevernim područjima će padati i kiša. Glavnina padavina prije podne. U Hercegovini slaba kiša prije podne, na planinama snijeg. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga prema istoku zemlje. Očekuje se većinom između 2 i 10 litara padavina po metru kvadratnom. U Krajini do 20 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini ujutro pretežno vedro i hladno. Tokom dana više oblačnosti u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -2°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: