Stanje na putevima: Vozi se po suhom kolovozu

U većem dijelu BiH  saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetujemo na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A1 izvode se radovi na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom uz ograničenje brzine.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju tunela 1.mart na dionici autoputa A-1,  Zenica jug-Lašva,saobraćaj se odvija jednom tunelskom cijevi, naizmjenično. Molimo vozače da na ovom dijelu autoputa  znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminiranja terena na dionici Bosansko-Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve:  Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova, zatim Topčić Polje-Žepče, Čapljina-Doljani, Ključ- Sanski Most i Jajce-Crna Rijeka.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: