Stanje na putevima: Učestali odroni i led na kolovozu u BiH

Prema podacima iz BIHAMK-a, u većem dijelu BiH ovoga jutra vozi se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozači se upozoravaju na učestale odrone, kao i na moguće nailaske na zaleđen kolovoz naročito na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Zbog odrona posebno se skreće pažnja na puteve: Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Nević Polje-Kaonik, Bugojno-Rostovo-Novi Travnik, Ripač-Vrtoče, Ripač-Užljebić, Srbljani-Bosanska Krupa, Konjic-Salakovac, Mostar-Gnojnice, Mostar-Žitomislići, Buna-Masline, Šićki Brod-Olovo, Kladanj-Vlasenica i Karanovac-Turbe.

 Ponegdje u južnim krajevima iz BIHAMK-a upozoravaju na povremeno jače udare vjetra, a izdvajaju magistralni put M-6.1 Mostar-Polog. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Posjedovanje zimske opreme obavezno je za sve kategorije vozila.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin vozi se po pretežno suhom kolovozu, dok je vidljivost na pojedinim dionicama smanjena zbog izražene magle.

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, gdje je još uvijek zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone (najveće dopuštene mase) i autobuse, a dok traje zabrana ova vozila saobraćaju kroz grad.

Na  graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: