Stanje na putevima: Smanjena vidljivost zbog magle

U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Vozače upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila. Na putevima u Hercegovini i zapadnoj Bosni, vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati).

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: