Stanje na putevima: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone, a izdvajamo magistralne puteve: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) i M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor (Makljen). Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Tokom dana, zbog deminiranja terena,  povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati) i M-18 Tuzla-Ugljevik (Banj Brdo, 08-16 sati), dok na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati) i M-16 Banja Luka-Jajce (HE Bočac, 14-14:30 sati),  dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce,M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve  M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 prolaz kroz Mostar.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske saobraća se usporeno, uz povremeno duža zadržavanja, pa preporučujemo korištenje drugih graničnih prelaza. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: