Stanje na putevima: Saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu

Jutros se u većem dijelu BiH saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Dužih zastoja nema, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na putevima gdje su u toku sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na magistralnim putevimaM-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i Teslić-Jelah (na lokalitetu Vrela), kao i na regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići) i R-465 Maglaj-Zavidovići (Krsno Polje).

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta u mjestu Lučina na dionici M-16 Jajce-Crna Rijeka, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave u trajanju do 60 minuta.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-5 Bihać-Izačić, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima nema dužih  zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: