Stanje na putevima: Saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu

bog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu naše zemlje, jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Prohodnost puteva je zadovoljavajuća, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelima na autocesti A1, večeras (08.11.) od 22 sata do sutra (09.11.) do 05:00 sati najavljeno je zatvaranje dionice Tarčin-Sarajevo zapad, desna strana (smjer Tačin – Sarajevo zapad) .

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš(08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Jajce-Banja Luka i Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: