Stanje na putevima

Jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano, bez vanrednih ograničenja. Izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Ljubuški-Grude, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Na  autoputu A-1 Jošanica-Lučani, zbog izvođenja radova na deminiranju dijela terena kod kasarne u Visokom, danas i sutra od 07:30 do 14:30 sati saobraćaj će iz pravca Visokog prema Podlugovima biti preusmjeren u preticajnu traku. Molimo vozače da poštuju postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut saobraćaj je obustavljen. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta.

Iako je dionica M-18 Dobro Polje-Miljevina (Sijeračke stijene) i dalje zvanično zatvorena, vozači na svoju odgovornost prolaze pomenutom dionicom. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-16 Jajce-Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se oko pola sata. I danas se na ovom prelazu očekuju duga zadržavanja, pa vozače savjetujemo da koriste druge prelaze: Bijača, Crveni Grm, Gorica, Orahovlje ili Čepikuće. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 15 minuta.  

BIHAMK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.