Snijeg uzrokovao probleme vozačima širom BiH

Snijeg koji je jutros počeo padati širom Bosne i Hercegovine uzrokovao je velike probleme u saobraćaju, posebno u Bosni.

Širom naše zemlje zabilježene su manje saobraćajne nezgode.

Na magistralnom putu Prnjavor-Banjaluka, u mjestu Lišnja, i dalje je potpuno obustavljen saobraćaj zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila rano jutros kada su se sudarila dva teretna vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nezgoda se dogodila u 4.30 sata, a s obzirom na loše vremenske uslove i snijeg koji pada, alternativnih pravaca nema. Iz AMS apeluju da vozači budu strpljivi do završetka policijskog uviđaja i uklanjanja vozila sa puta.

Zbog snijega na kolovozu usporeno i otežano saobraća se u većem dijelu naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje. Poseban oprez zbog sniježnih padavina savjetujemo i na dionici autoputa A-1 Tarčin-Zenica. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebnu pažnju skrećemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Ekipe putnih službi intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci za sada prohodni.

Večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Aktuelni radovi na području Hrvatske, tokom dana usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Iz BiHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: