Servisne informacije za utorak 28.05.2019. godine

Jutros je u Kalesiji pretežno oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Padavine većinom u Hercegovini. U Bosni lokalno pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Biometeorološke prilike i dalje su nepovoljne u većem dijelu zemlje. Usljed nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, nesanice. Temperature neće suviše oscilirati, mada će povremeno jači jugo kvariti ugođaj. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini.

Javni red i mir na području Tuzlanskog kantona narušen je 3 puta, evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela, dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća u kojima je 7 osoba lakše povrijeđeno.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 53 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Lipovice, Meškovići, Ibralić, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići, Dedajići, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

Stanje na cestama

Na putevima u BiH jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putu.

Danas u vremenu od 11 do 12 sati doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom u tunelima Lendava i Jelasje na dionici M-17 Jablanica-Konjic. Vozače koji se budu kretali ovom dionicom pozivamo na oprezniju vožnju.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: