Servisne informacije za utorak 28.04.2020. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepeni celzijusa. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Tokom dana, postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji. U kasnim večernjim satima, u Hercegovini i jugozapadnim dijelovima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Vjetar umjeren, na momente i pojačan jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni.

Biometeorološke prilike i dalje su povoljne, mada bi u drugom dijelu dana, usljed sparnog vremena, opšta slika mogla biti nešto lošija. Relativno visoke temperature kod osjetljivijih osoba uzrokovaće slabiju glavobolju, umor, dekoncentraciju. Moguće je i da poslijepodnevni pljusak mjestimično pokvari ugođaj. Poželjno je slojevito se odjenuti.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je šest puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

U protekla 24 sata na području Kalesije zabilježeno je jedno krivično djelo.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 24 pregleda.

Na UKC-u Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Barčići, Bukvari, Zulfići, Dedajići, Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode na putnom pravcu Doboj-Rudanka (u mjestu Bare) saobraćaj se za putnička i manja teretna vozila odvija naizmjenično-jednom trakom, dok je za veća teretna vozila saobraćaj trenutno obustavljen.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke: Drinu, Vrbas, Sanu i Lašvu.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Zbog radova na redovnom servisiranju tunela: Vis, 25.novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin saobraća se suprotnom kolovoznom trakom, dvosmjerno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk), od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, od 07 do 20 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Od 20 do 07 sati saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: