Servisne informacije za utorak 27.08.2019. godine

U Kalesiji je jutros sunčano sa maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzijusa. Danas u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom su mogući na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nešto više opreza kod hroničnih bolesnika neophodno je u drugom dijelu dana, kada se sa porastom oblačnosti u Bosni očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela i na području Tuzlanskog kantona se dogodilo 10 saobraćajnih nesreća, u kojima su 4 osobe zadobile povrede za čiji stepen se ljekari nisu izjasnili.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 73 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 15 beba, osam djevojčica i sedam dječaka.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Od raskršća Međaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje, Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Rainci Donji od Ciglane – Hrastovi do stadiona Pedići, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, posebno na planinskim prevojima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.