Servisne informacije za utorak 23.10.2018.

Jutros je u Kalesiji oblačno i tmurno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 9 stepeni celzijusa. Danas u Bosni prije podne oblačno. Rijetko u centralnim i istočnim područjima može pasti veoma malo kiše. Od sredine dana postepeno smanjenje oblačnosti od Krajine i sjevernih područja Bosne prema centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačno prije podne u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura, koja će od sredine dana do poslijepodnevnih sati oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

Ugodnije u odnosu na protekli dan, pretežno zbog stabilnijeg vremena. Probleme osjetljivim osobama uzrokovaće niže temperature, a osjet hladnoće pojačaće se usljed povremeno izraženijeg sjevernog strujanja. Poželjno je prikladno se odjenuti. Na jugu, uz više sunca, opšta slika će biti ljepša.

U MUP-u TK saznali smo da je u protekla 24 sata javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je 9 krivičnih djela, dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća, lakše tjelesne povrede zadobila su 3 lica, o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 2 lica.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 42 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu rođeno je 12 beba, 8 dječaka i 3 djevojčice.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedajići, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Jajce-Ključ u mjestu Previle (Mrkonjić Grad), na snazi je obustava saobraćaja.

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Smanjena vidljivost zbog jutarnje magle moguća je u kotlinama, kao i uz riječne tokove. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas se izvode radovi na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Kiseljak, zbog čega će se saobraćati sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: