Servisne informacije za utorak 23.07.2019. godine

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 18 stepeni. Danas u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni povećanje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu do 35°C. 

Opšta slika će, uz više sunca biti ljepša u Hercegovini. U prijepodnevnim satima svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana pojačan osjet sparine, uz mjestimičnu naoblaku, mogao bi uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama, izraženije u centralnim dijelovima zemlje. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti na otvorenom. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, problemi sa snom.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom, evidentirano je izvršenje 3 krivična djela. Na području TK dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 66 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 16 beba, šest dječaka i 10 djevojčica.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići, Dedajići, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

Stanje na cestama

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u našoj zemlji, a posebno u gradskim centrima. Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće u vremenu od 07 do 14 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: