Servisne informacije za utorak 18.06.2019. godine

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme sa kraćim sunčanim intervalima. Temperatura u 8 sati iznosila je 19 stepeni celzijusa. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovma i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab, na momente i umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 stepen. 

Više svježine u noći i tokom jutra, uz mirniji san, povoljno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše izražene. Temperature će biti u okviru vrijednosti uobičajenih za ovaj period, pri tome je u drugom dijelu dana, uz izraženiji osjet sparine, poželjno umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen tri puta, evidentirano je izvršenje 10 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se osam saobraćajnih nesreća. U Gnojnici smrtno stradao biciklista.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 49 pregleda.

Smeće se odvozi iz naselja: MZ Tojšići – Centar, Tojšići Gornji do Hidana i Žutog mosta kod  pijace, Miljanovci od rječice Bjeljevac do Benzinske pumpe IBM, Vukovije Gornje, Džafići, Mejtefište, Zenuni i Masle.

Stanje na cestama

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog intenziteta, posebno u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su i sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog istražnih radova danas i sutra u vremenu od 07 do 17 sati, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka u mjestu Stokanići.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: