Servisne informacije za utorak 16.07.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni. Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Prolazno više oblačnosti se prognozira na jugu i istoku Hercegovine i istoku Bosne. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu do 29°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a osobe osjetljive na promjene neće imati jačih tegoba. Nakon svježije noći i jutra, izraženije u unutrašnjosti zemlje, sa odmicanjem dana će otopliti i biće ugodnije.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 4 puta, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela. Na području TK dogodile su se 3 saobraćajne nesreće, u kojima su povrijeđene 3 osobe.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 64 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 18 beba, 11 dječaka i sedam djevojčica.

Danas se smeće odvozi iz naselja: Od raskršća Međaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Rainci Donji od Ciglane – Hrastovi do stadiona Pedići.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, osim nekoliko tehničkih imale i dvije intervencije na gašenju požara i to na području Grada Gračanica u naselju Stjepan Polje gdje je gorilo privatno motorno vozilo (automobil) i na području Grada Srebrenik u naselju Ormanica gdje je došlo do požara na auto otpadu „Kod Bake“.

Požari su lokalizirani i ugašeni.

Stanje na cestama

Povoljne vremenske prilike i umjerena frekvencija vozila karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u BIH. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), zbog čega se kroz tunel ide jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Naizmjenično-jednom trakom saobraća se i na dionicama M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o stanju na graničnim prelazima, kako bi izbjegli duga zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: