Servisne informacije za utorak 16.04.2019.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je umjereno oblačno i maglovito vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 4 stepena celzijusa. Danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Hercegovini i u jugozapadnim područjima Bosne, moguć je i kratkotrajnim lokalni pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. 

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženje. Hronični bolesnici će osjetiti olakšanje, pri tome u jutarnjim satima trebaju biti oprezniji, obzirom da će biti prohladno. Tokom dana, ugodnije, uz stabilnije vrijeme i umjerene temperature.

Iz MUPa- TK nam je saopćeno da javni red i mir nije narušavan,  evidentirano je izvršenje 9 krivičnih djela i dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 56 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići, Dedajići, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 15.04.2019. godine nije se mogao ocijeniti na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice.

NUS

„A“ tim  za uklanjanje NUS-a FUCZ  obavljao je poslove na uklanjanju NUS-a na području općina Banovići i Lukavac.

Stanje na cestama

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na planinskim prevojima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Nakon privremene obustave saobraćaja, počelo je naizmjenično propuštanje vozila kroz tunel Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila. Sa obje strane tunela formirane su duže kolone, pa se saobraća otežano i usporeno. Vozače na ovoj dionici molimo za strpljenje i razumijevanje.

Danas u vremenu od 10 do 11 sati zbog održavanja „Marša mira“, doći će do obustave saobraćaja na dionici M-5 Stari Vitez – Ahmići. Saobraćaj će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativne pravce.

Do obustava saobraćaja zbog minerskih radova, dolazit će na dionici M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć u vremenu od 11 do 15 sati.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1.mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug- Lašva, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše, M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: