Servisne informacije za utorak 12.06.2018.

U Kalesiji je jutros vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 20 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 980 hektopaskala. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, sjevernim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33°C.

Stabilnije i sunčanije nego proteklih dana, ugodnije tokom prijepodneva, potom će usljed sparnog vremena opšta slika biti lošija, što će uzrokovati jačanje tegoba kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Također, neophodno je preduzeti mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 86 pregleda.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 11.06.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC i Lukavac, dok se na lokalitetima Bukinje, Živinice i Mobilna: Gračanica nije mogao ocijeniti.

Stanje na cestama

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi,gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima u vremenu od 08:00 do 16:00 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla kod tunela prema Stanić Rijeci u vremenu od 12 do 17 sati, zbog minerskih radova, danas će dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Danas se izvode i radovi na redovnom održavanju na dionici M-14 Bihać-Srbljani, zbog čega se saobraća sporije.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Zbog minerskih radova u Hrvatskoj danas će između 13 i 14 sati doći do obustave saobraćaja u trajanju 30-45 minuta, na graničnom prelazu Ivanica-Gornji Brgat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: