Servisne informacije za utorak 11.02.2020. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima. Temperatura u 8 sati iznosila je 7 stepeni. Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguće ponegdje na sjeveru Hercegovine. Poslije podne kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Prije podne, u većem dijelu Bosne, su mogući povremeno jaki udari vjetra. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji, malaksalosti i nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će većim dijelom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, a sa poslijepodnevnim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je pet krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 52 pregleda.

Na UKC-u Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Vukovije Donje od piste lijeva strana, Stadion, Farma, Dukići, Sokolovići, Jukanovići, Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka, Kavgara, Rainci Donji od raskrsnice, Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine. 

Stanje na cestama    

Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima ovoga jutra upozoravamo na jake udare vjetra. Izdvajamo puteve na području: Bihaća, Livna, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Grahova, Glamoča i Ključa.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Olovo-Tuzla, Doboj-Tuzla-Kalesija i Livno-Kamensko, kao i na širem području Srebrenika, Bugojna i Kiseljaka.

Vozače pozivamo na oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Danas se izvode radovi na održavanju rasvjete u tunelu Salakovac na dionici Mostar-Jablanica. Za vrijeme izvođenja ovih radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

          

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: