Servisne informacije za utorak 10.03.2020. godine

Jutros je u Kalesiji tmurno i maglovito. Temperatura u 8 sati iznosila je 4 stepena celzijusa. Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u Hercegovini. Slabe padavine su moguće na području Krajine i na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Obzirom da će biti prohladno i svježije, naročito u jutarnjim satima, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju. Opšta slika će se, sa porastom temperatura, dodatno poboljšati u drugom dijelu dana.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta. Evidentirano je izvršenje 5 krivičnih djela. Na području TK su se dogodile 3 saobraćajne nezgode, u kojima su 2 osobe zadobile povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili, a u 2 nezgode je zabilježena samo materijalna šteta.

U protekla 24 sata na području Kalesije dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, kao i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 72 pregleda.

Na UKC-u Tuzla rođeno je 10 beba, sedam dječaka i tri djevojčice.

Smeće se odvozi iz naselja: Zates – od magistrale, Javrići, Novo Naselje – aerodrom, od  raskršća Međaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace – mosta Tojšići, Novo Naselje, od benziske pumpe IBM do raskršća prema Šehićima, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Stanje na cestama

Na smanjenu vidljivost zbog magle ovoga jutra upozoravamo na putnim pravcima: Zenica-Doboj, Tuzla-Zvornik i Tuzla-Orašje.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19 sati do 06 sati ujutro za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo sjever – Butila (smjer Sarajevo sjever-Butila).

Danas od 08 do 16 sati izvodit će se radovi na mostu u Reljevu na magistralnom putu Jošanica-Stup. Na ovoj dionici saobraćat će se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 09 do 15 sati.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: