Servisne informacije za utorak 05.05.2020. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 9 stepeni. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne porast oblačnosti u Bosni, a u Hercegovini krajem dana. Sredinom dana slaba kiša se očekuje u Posavini, a tokom poslijepodneva i u večernjim satima, kiša se očekuje u većem dijelu Bosne i sjevernim djelovima Hercegovine. Najviša dnevna temperatura od 18 do 25 stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Stabilnije vrijeme, uz duže sunčane intervale i umjerene temperature, ugodno će djelovati na većinu stanovništva. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Tokom jutarnjih sati poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će biti svježije. U drugom dijelu dana opšta slika će se djelimično pogoršati, izraženije u unutrašnjosti.

U protekla 24 sata, na području Tuzlanskog kantona javni red i mir narušen je 17 puta, evidentirano je izvršenje četiri krivična djela, dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

Tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije TK izdali su 11 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbi donesenih s ciljem sprješavanja širenja korona virusa. Nalozi su izdati osobama koje nisu nosile zaštitne maske na javnom mjestu.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi Hitne pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 35 pregleda.

Stanje na cestama

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila.

Zbog radova na redovnom servisiranju tunela Vis, 25.novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, od 07 do 20 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Od 20 do 07 sati saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na izlazu iz Doboja (smjer ka autoputu i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacioni radovi, zbog čega se u terminu od 07 do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da je ovo frekvenan put, formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: