Servisne informacije za utorak 05.02.2019.

Jutros je u Kalesiji oblačno tmurno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 1 stepen celzijusa. Danas u Bosni oblačno sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama. U višim područjima slab snijeg. U jutarnjim satima u nizinama u Bosni lokalno može padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Uz nešto stabilnije vremenske prilike opšta slika će se djelimično popraviti. U većem dijelu dana preovladavaće sjeverno strujanje koje će pojačavati osjet hladnoće, stoga je preporučljivo prikladno se odjenuti. U Hercegovini će biti ugodnije, sa sunčanim periodima, pri tome će bura povremeno stvarati probleme osjetljivim osobama.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 6 puta, dogodilo se 12 krivičnih djela i 8 saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 60 pregleda.

U porodilištu tuzlanskog Univerzitetskog kliničkog centra do 7,00 sati rođeno je pet beba; četiri dječaka i jedna djevojčica.

Smeće se odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Prnjavor, Kurtići, Dubnica, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do piste, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

Ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnom putu R-465 Maglaj-Doboj. Na ovim dionicama u funkciji su alternativni pravci.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: