Servisne informacije za utorak 04.12.2018.

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 6 stepeni celzijusa. Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Poslije podne prestanak padavina u Krajini i Posavini, uz postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab uglavnom zapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od 7 do 12, na jugu do 15 °C.

Tmurno vrijeme praćeno povremenim, slabijim padavinama, kod većine populacije će loše djelovati na raspoloženje. Uz porast temperatura, tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije.

Javni red i mir na području Tuzlanskog kantona narušen u jednom slučaju, evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela, dogodile su se 4 saobraćajne nesreće, lakše tjelesne povrede zadobilo jedno lice.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 61 pregled.

U protekla 24 sata, u Tuzlanskom porodilištu rođeno 11 beba, 4 dječaka i 7 djevojčica.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići, Dedajići, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, pored nekoliko tehničkih, imale i tri intervencije na gašenju požara i to dvije intervencije na području Grada Tuzla, motorno vozilo na Banj Brdu i dimnjak u naselju Breze te na području općine Lukavac gdje je u stanu u ulici Sarajevska br.1 došlo do zapaljenja novogodišnje jelke. Požari su lokalizirani i ugašeni.

NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“  redovne aktivnosti na servisiranju vozila.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ lider tima obavio izviđanje terena na zadatku Lisača 1, na području općine Kalesija.

Stanje na cestama

Na smanjenu vidljivost zbog magle ovoga jutra upozoravamo na većini dionica u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, putne pravce Konjic-Jablanica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno-Kupres, Glamoč-Livno-Bosansko Grahovo, Orašje-Odžak-Bosanski Brod, kao i puteve na širem području Sarajeva, Viteza, Travnika, Bugojna, Gruda i Posušja. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima i na planinskim prevojima. Vozače pozivamo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: