Servisne informacije za utorak 01.10.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 16 stepeni. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Najvša dnevna temperatura od 22 do 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Tokom prijepodneva ugodnije, nakon toga će se, pod uticajem južine i nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze. Poželjno je slojevito se obući i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana.

U protekla 24 sata, na području TK javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je 14 krivičnih djela, dogodilo se osam saobraćajnih nesreća.

Na UKC-u Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 65 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselje: Lipovice, Meškovići, Ibralići, Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Barčići, Bukvari, Zulfići, Dedajići, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

Stanje na cestama

Na smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle upozoravamo na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Vrbasa, Drine, Neretve i Lašve. Vozačima skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: : M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: