Servisne informacije za subotu 30.03.2019.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano uz umjerenu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 5 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. 

Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon prohladnog jutra temperature će porasti i biće ugodnije. Tegobe kod osjetljivih osoba postepeno će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će mjestimično biti nadprosječno toplo.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela. Na području TK dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća, u kojima je lakše povrijeđeno 7 osoba, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za jednu osobu.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 34 pregleda.

Stanje na cestama

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Radovi se izvode i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom- naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-2 u Neumu, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Posebno upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista) i Bosanski Novi-Dvor. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: