Servisne informacije za subotu 28.04.2018.

Jutros je u Kalesiji vedro i sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepenui celzijusa. Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Bez padavina u Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature od 24 do 30 °C.

Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Preporučljivo je provesti dan na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina, pri tome bi trebali posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Prema informacijama iz PS Kalesija, u protekla 24 sata u jednom slučaju narušen je javni red i mir u Gornjoj Kalesiji.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 76 pregleda.

Stanje na cestama

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BIH. Tokom dana i na većini graničnih prelaza očekujemo frekventniji saobraćaj. Napominjemo vozače koji putuju van zemlje da na vrijeme prekontrolišu da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Za sve informacije o trenutnom stanju na putevima u BIH i graničnim prelazima pozovite naš Informativni centar na broj telefona 1282 ili posjetite našu web stranicu www.bihamk.ba

Jutros je pojačana frekvencija vozila na ulazu u BIH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, dok su na ostalim graničnim prelazima na ulazu i izlazu iz BIH zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

U naredna 3 dana, etapno će se voziti biciklistička trka sa startom iz Mostara i ciljem u Orašju. Danas, prvog dana, biciklisti kreću u 09 sati iz Mostara i vozit će dionicu Mostar-Konjic-Tarčin-Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17 sati. Biciklisti će voziti uz policijksu pratnju, a mi molimo vozače da budu oprezni.

Danas i sutra vozi se biciklistička trka Beograd-Banja Luka (via Bijeljina, Brčko, Doboj, Derventa i Prnjavor), pa vozače koji se budu kretali i tim dionicama savjetujemo da budu maksimalno oprezni.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: