Servisne informacije za subotu 26.10.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je tmurno i maglovito. Temperatura u 8 sati iznosila je 8 stepeni celzijusa. Danas prije podne na području Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove biće magle. U cijeloj Bosni sunčano u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C, a u mjestima sa dugotrajnom maglom niža maksimalna temperatura zraka.

Povoljne biometeorološke prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete van domova. Slabije poteškoće nakratko su moguće u jutarnjim satima, u unutrašnjosti, pretežno zbog nižih temperatura.

U MUP-u TK smo saznali da javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje 3 krivična djela. Na području TK dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća, u kojima je povrijeđeno 6 osoba.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 69 pregleda.

U protekla 24 sata vatrogasci su imali jednu intervenciju. Gorjelo nisko rastinje u Miljanovcima, izgorjelo oko 10 dunuma.

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Janjska Obrijež, na magistralnom putu M-14.1 Bijeljina-Zvornik, na snazi je obustava saobraćaja.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. Vozače upozoravamo i na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su sanacioni radovi na autoputu A-1 na silaznoj traci petlje Visoko, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

U toku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-408 Kulen Vakuf-Martin Brod, od 07 do 20 sati na snazi je obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Kulen Vakuf-Orašac-Dubovsko-Bosanski Petrovac-Oštrelj- Drvar-Martin Brod.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: