Servisne informacije za subotu 08.02.2020. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je pretežno oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 2 stepena celzijusa. Danas će u Hercegovini, Krajini i na zapadu Bosne preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku zemlje prije podne pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

Sa više sunčanog vremena i uz povoljnije biometeorološke prilike, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju tokom jutarnjih i večernjih sati, obzirom da će biti prohladno. U Hercegovini i Krajini, ugodnije u odnosu na ostatak zemlje.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 4 puta, evidentirano je izvršenje 9 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća. Povrijeđene su 4 osobe, a o stepenu njihovih povreda ljekari se nisu izjasnili.

U protekla 24 sata na području Kalesije dogodila se jedna saobraćajna nesreća. Povrijeđeno jedno lice.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 58 pregleda.

Stanje na cestama

Zbog niskih temperatura vozače ovoga jutra upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo i na sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas u vremenu od 11 do 16 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-412 Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.Poslije 16 sati vozila će se propuštati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: