Servisne informacije za subotu 07.09.2019. godine

Jutros je u Kalesiji tmurno i maglovito. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Usljed prolaska frontalnog poremećaja iznad naše zemlje, opšta slika će biti lošija. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu malaksalosti, reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Hroničnim bolesnicima i osjetljivim osobama savjetujemo da umanje aktivnosti. Negativni uticaj promjene vremena će slabije biti izražen u centralnim područjima.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 5 puta. Evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela i na području TK se dogodilo 12 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 47 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Dubnica Gornja sve do rječice Bijeljevac i Robne kuće Centar, Rainci Donji od Ciglane – Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, do stadiona Pedići, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak i Kadrići. 

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Golubinja, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Vozače ovoga jutra upozoravamo na mokar i klizav kolovoz, kao i smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i dolinama rijeka. Skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, do 15.09.2019.godine, od 11.00 do 11:45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog radova na sanaciji klizišta večeras do 18 sati, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Lopare. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na lokalni put kroz Tobut.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: