Servisne informacije za ponedjeljak 30.09.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 14 stepeni. Danas se u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom i povremenom kišom. U ostatku naše zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevna od 23 do 29 °C.

Uz relativno povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropate će osjetiti olakšanje. Tokom dana stabilno, uz povremenu naoblaku, poslije podne moguć je nešto izraženiji osjet sparine usljed nadprosječnih temperatura zraka. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti nešto lošija u Hercegovini i Krajini.

U protekla 24 sata javni red i mir narušen dva puta, evidentirano je sedam krivičnih djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća.

Na UKC-u Tuzla rođeno je šest beba, tri dječaka i tri djevojčice.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 123 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani, Spreče, Babajići, od benziske pumpe IBM do raskršća prema Šehićima, Rainci Donji od stadiona Pedići, Zates, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Stanje na cestama

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Danas u vremenu od 08 do 20 sati izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u Raštelici). Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: : M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Danas u vremenu od 08 do 19 sati zbog radova na redovnom održavanju, doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-443 Kiseljak-Kreševo. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Kiseljak-Lepenica-Kreševo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: