Servisne informacije za ponedjeljak 30.07.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano sa mjestimičnom maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 19 stepeni celzijusa. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadnu, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 28 do 35 °C.

Slično kao i proteklih dana, ugodnije tokom prijepodneva, potom će usljed sparnog i nestabilnog vremena opšta slika biti lošija, izraženije u centralnoj i istočnoj Bosni. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Preporučljivo je planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima.

Iz MUP-a TK informišu da je javni red i mir narušen 4 puta, evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela, od kojih jedno u Tojšićima. Dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća, u kojima je teške tjelesne povrede zadobila 1 osoba, lakše je povrijeđeno 7 osoba, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 3 osobe.

Informacija iz porodilišta UKC-a Tuzla, gdje je u protekla 24 sata rođeno 9 beba, 5 dječaka i 4 djevojčice.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 144 pregleda.

Smeće se danas (30.07.2018.) odvozi iz naselja od benzinske pumpe do raskršća prema Šehićima, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora, Huremi i Ulica Senada Požegića, Dubnica Gornja, Hamzići u MZ Miljanovci, Kikači Centar, Gornji Kikači, Ćivića brdo i Kundakovići.

Stanje na cestama

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Promet vozila je umjeren, a tokom dana očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva, posebno prema jugu. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: