Servisne informacije za ponedjeljak 30.05.2022. godine

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda.

U protekla 24 sata na području Kalesije dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, a povrijeđenih osoba nije bilo. 

Iz PS Kalesija su nam dostavili i informaciju o radarskoj kontroli:

Radarska kontrola za 30.05.2022.: 

10:00 – 11:00 sati radar na relaciji Petrovice Gornje – Tojšići

18:00 – 19:00 sati u Prnjavoru.

Zbog tehničkih problema na potisnom cjevovodu od rezervoara “Međaš” do rezervoara “Pješavica” došlo je do prekida vodosnabdijevanja za naselja Barčići, Bukvari, Zulfići, Kikači Gornji, dio naselja Spreče, kao i mogućeg prekida vodosnabdijevanja u toku dana za naselja Lipovice, Meškovići, Kundakovići, Babajići, Dedajići i Hrasno Donje. Radnici JP Vodovod i kanalizacija su od sinoć na terenu, te se očekuje otklanjanje kvara i normalizacija vodosnabdijevanja u toku dana.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka. 

Smeće se danas odvozi iz naselja: Rainci Donji – od Ciglane Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka, od raskršća Međaš Pista prema džamiji Vukovije Gornje, Bara – do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Miljanovci – od rječice Bjeljevac do Benz. pumpe IBEM i zaseok Hamzići, Kalesija Gornja, Jusupovici i Pahunjak.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: