Servisne informacije za ponedjeljak, 27.avgust 2018.godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno sa kišom. Temperatura u 8 sati iznosila je 14 stepeni. Danas se u jutarnjim satima, u većem dijelu naše zemlje, očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne postepeno razvederavanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 26 do 31 °C.

Biometeorološke prilike će biti nešto ugodnije, iako promjenljivo vrijeme praćeno povećanom naoblakom i padavinama kod hroničnih bolesnika i meteoropata može uzrokovati poteškoće vezane uz njihove bolesti . U Hercegovini će biti ugodnije zbog više sunca.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir nije narušavan, dogodila su se četiri krivična djela i 12 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 108 pregleda.

Stanje na putevima 

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Na pojedinim dionicama u višim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Podsjećamo vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: