Servisne informacije za ponedjeljak 25.03.2019.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 7 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Od večernjih sati jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u nizinama i snijeg u višim područjima. Tokom noći na utorak u zapadnim i centralnim područjima Bosne u nizinama je lokalno moguća susnježica. Vjetar prije podne slab južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C. 

Većim dijelom dana preovladavat će povoljne biometeorološke prilike. U poslijepodnevnim satima, usljed nadolazeće promjene, opšta slika će se postepeno pogoršati, ponajprije na zapadu, potom i u ostatku zemlje. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice.

U protekla 24 sata javni red i mir narušen jednom, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela na području TK. Dogodilo se i 5 saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 59 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla, u protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 3 dječaka i 7 djevojčica.

Zbog izvođenja radova na elektrodistributivnoj mreži, danas će bez struje, u vremenu od 08:00 do 12:00 sati biti naselja Rainci Gornji, Lipovice i Meškovići.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Od Begove pekareGutići, Dolina, Rainci Gornji od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Vukovije Donje od Jutela desna strana do Jukanovića,  Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Stanje na cestama

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, od danas do 17.04 zatvara se granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: