Servisne informacije za ponedjeljak 24.06.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno vrijeme sa kišom. Temperatura u 8 sati iznosila je 18 stepeni celzijusa. Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Na jugoistoku Hercegovini poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 20 do 26, na jugu od 27 do 31 °C. 

Biometeorološke prilike su neznatno povoljnije u većem dijelu zemlje, uz temperature koje će biti u okviru uobičajenih za ljetni period. Uz kišu i više svježine tokom noći, kao i mirniji san, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima moguć je izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo izbjegavati teže aktivnosti.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela. Na području TK dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća, 8 lica zadobilo je lakše povrede a za dva lica ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 124 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Danas se smeće odvozi iz naselja: Kikači Centar, Kikači Gornji, Ćivića Brdo, Kundakovići, Prnjavor, Kurtići, Dubnica Donja, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do piste, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Stanje na cestama

Zbog održavanja vjerske manifestacije „Sv.Ivo“ Podmilačje, danas (24.06.) od 06 do 16 sati na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima. Saobraćaj teretnih vozila će se preusmjeriti putnim pravcima: Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka, Jajce-Šipovo-Kupres i Travnik-Skender Vakuf-Banja Luka. Također, danas (24.06.) do ponoći na području Srednjobosanskog kantona zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila. Napominjemo da su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: