Servisne informacije za ponedjeljak 23.09.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je umjereno oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje je izgledna kiša ili lokalno jači pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Tmurno vrijeme praćeno padavinama, uz povremeno izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, dekoncentracija, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je izvršenje 5 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća, u kojima je ukupno povrijeđeno 7 osoba.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 103 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka, Rainci Donji od raskrsnice u Raincima Gornjim do Ciglane – Hrastovi, Vukovije Donje – od Piste lijeva strana, stadion, farma, Dukići, Sokolovići, Jukanovići, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora Huremi i Ulica Senada Požegića.

Stanje na cestama

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: