Servisne informacije za ponedjeljak 22.10.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je pretežno oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 8 stepeni celzijusa. Danas se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje uglavnom sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne pretežno oblačno. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 23 °C.

Usljed prolaska pogoršanja iznad naše zemlje biometeorološke prilike su nepovoljne. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, razdražljivosti i nesanice Porast sadržaja vlage u zraku i zahlađenje stvaraće probleme, ponajviše astmatičarima i bolesnicima sa kardiovaskularnim tegobama. Opšta slika će biti lošija u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom, dogodilo se šest krivičnih djela i 12 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, pet je lakše povrijeđenih i za jednu osobu ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija tokom vikenda obavili su 106 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu rođeno je pet beba; tri dječaka i dvije djevojčice.

Smeće se danas odvozi iz naselja od raskršća Medaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Donji Rainci od Ciglane – Hrastovi do stadiona Pedići, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do Piste, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Stanje na cestama

Zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost, savjetujemo pojačan oprez u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor. Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: