Servisne informacije za ponedjeljak 21.05.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 11 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 95 procenata, atmosferski pritisak 988 hektopaskala. Danas će u našoj zemlji u jutarnjim satima preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24 stepena.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Tokom jutra preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, u nastavku dana će temperature porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Na sjeveru zemlje će opšta slika biti ljepša usljed stabilnijeg vremena.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 119 pregleda.

Smeće se danas (21.05.2018.) odvozi iz naselja: Miljanovci, Pezići, Gaj do Sarača i Živčići, Tubići i Novo Naselje, magistralni put do Prnjavora i Huremi, Rainci Gornji, Pilavdžići, Gutići i Međaš.

Stanje na cestama

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić zbog aktivnih klizišta.

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: