Servisne informacije za ponedjeljak 20.05.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se ne prognoziraju u istočnim područjima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C. 

Uz povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije. Pri tome će opšta slika, uz izraženiju nestabilnost, biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje. Preporučljlivo je umanjiti aktivnosti.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 4 puta, evidentirano je izvršenje 5 krivičnih djela. Na području TK dogodile su se 2 saobraćajne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 93 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja: MZ Tojšići – Centar, Tojšići Gornji do Hidana i “Žutog mosta” kod  pijace, Miljanovci od rječice Bjeljevac do Benzinske pumpe IBM, Vukovije Gornje, Džafići, Mejtefište, Zenuni i Masle.

Stanje na cestama

Kolovoz je je pretežno mokar ili vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: