Servisne informacije za ponedjeljak 19.03.2018.

U Kalesiji je jutros oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura u 8 sati iznosila je 0 stepeni, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 975 hektopaskala. Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni većinom će padati susnježica ili snijeg, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini će padati kiša. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka između 7 i 13°C.

Tmurno vrijeme, padavine i zahlađenje, nepovoljno će djelovati na osjetljive osobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačati. Sa približavanjem noći, opšta slika će se dodatno pogoršati.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 124 pregleda.

Smeće se danas (19.03.2018.) odvozi iz naselja: Tubići i Novo Naselje, magistralni put do Prnjavora i Huremi, Miljanovci, Pezići, Gaj do Sarača i Živčići, Kikači Centar, Ćivića Brdo, Gornji Kikači, Kundakovići i Spreče.

Kvalitet zraka

Kvalitet zraka za dan 18.03.2018 godine ne može se ocijeniti na lokalitetu Živinice. Kvalitet zraka za dan 18.03.2018 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Mobilna: Čelić.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice imale su u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, 3 intervencije na gašenju požara:

– PVJ Živinice je imala dvije intervencije na gašenju požara i to požar na pomoćnom objektu u naselju Golubinjak i požar na el. instalacijama u firmi „Hrastik“,

– PVB Tuzla je imala intervenciju na gašenju požara na krovu kuće u ul. Husinskih rudara br.125.

Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

Stanje na cestama

Zbog protesta građana, obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 Zvirovići-Bijača.

Zbog snijega koji pada, usporeno je saobraćanje na putnim pravcima: Bihać-Ripač-Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica.

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestu Gašnica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) saobraćaj je obustavljen za putnička vozila u dužini 300 m, dok za sada ovom dionicom mogu saobraćati teretna vozila i autobusi.

Na magistralnom putu M-14 Bosanska Dubica-Kostajnica (u mjestu Vrioci), zbog izlijevanja rijeke Une, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod. U funkciji su alternativni pravci.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Jednom trakom saobraća se i u mjestu Dragotinja na dionici magistralnog puta M-4 Prijedor-Bosanski Novi, gdje je došlo do oštećenja kolovoza.

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 07:30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: