Servisne informacije za ponedjeljak 18.06.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 986 hektopaskala. Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuju se u većem dijelu Bosne. Na istoku i jugoistoku Hercegovine pljuskovi i grmljavina su mogući u drugom dijelu poslijepodneva ili krajem dana. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 21 do 27, na jugu od 28 do 32 °C.

Usljed promjenljivog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice i dekoncentracije. Pri tome će u unutrašnjosti biti svježije tokom jutra, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 118 pregleda.

Stanje na cestama

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Posebnu pažnju skrećemo na moguće odrone zemlje ili kamenja na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: