Servisne informacije za ponedjeljak 18.03.2019.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima umjereno oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 9 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini postepeno jače naoblačenje sa zapada. Sredinom dana kiša se prvo očekuje na području Krajine i padavine će se prema kraju dana sporo pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje jugo, na cijelom sjeveru vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. 

Nadolazeća promjena vremena kod osjetljivih osoba će uzrokovati postepeno jačanje tegoba, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti, nervoze, glavobolje i nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i posvetiti više pažnje odijevanju. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirana su 3 krivična djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 98 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu, u protekla 24 sata rođeno je 6 dječaka i 3 djevojčice.

Smeće se danas odvozi: od raskršća Medaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace – mosta Tojšići, Novo Naselje, Dubnica Gornja sve do rječice Bijeljevac i Robne kuće Centar, Hamzići, Rainci od Ciglane – Hrastovi do stadiona Pedići Donji, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak i Kadrići.

Stanje na cestama

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: