Servisne informacije za ponedjeljak 17.09.2018.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 12 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

Iz MUP-a TK smo dobili podatak da je javni red i mir narušen pet puta, evidentirano je šest krivičnih djela i dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća, u kojima je šest osoba zadobilo lakše povrede, a za šest osoba se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 119 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu, u protekla 24 sata rođeno je osam beba: tri djevojčice i pet dječaka.

Smeće se danas (17.09.2018.) odvozi iz naselja: Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine, Donji Rainci od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Donji Rainci od stadiona Pedići i Zates, Kikači Centar, Gornji Kikači, Ćivića Brdo i Kundakovići.

Stanje na cestama

U jutarnjim satima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Zbog minerskih radova danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta) na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik (kod mjesta Potpeć, u blizini kamenoloma Orlova Klisura).

Zbog sanacionih radova na opremi za pokrivanje signalom mobilne mreže u tunelu Ivan, na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas do 9 sati vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: