Servisne informacije za ponedjeljak 16.09.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano sa mjestimičnom maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 13 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

Slično kao u dane vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, obzirom da će nakon svježeg jutra tokom dana biti toplije. Sa približavanjem noći, kod osjetljivih osoba moguće su manje poteškoće kao posljedica prIbližavanja promjene vremena.

U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je osam krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 120 pregleda.

U protekla 24 sata, na UKC-u Tuzla rođeno je 16 beba, 10 djevojčica i šest dječaka.

Danas se smeće odvozi iz naselja: Od raskršća Međaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Vukovije Gornje, Mezarje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Stanje na cestama

Vozače ovoga jutra upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i dolinama rijeka. Skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: